DAGAR
TIMMAR
MINUTER

Om oss

En enkel pasta på Roms slingriga bakgator. Det anrika Florens. Napolitansk pizza. Metropolens förföriska puls i Milano. Folk in, folk ut. Högljudda familjer och välklädda affärsluncher. Frierier och smågnabb. En panini prosciutto i steget eller en fyrarätters aperitivo-antipasto-primo-secondo-middag med släkten som aldrig tar slut. En smörig skaldjursrisotto från Veneto, Apuliens älskade grönsaker, ost och tryffel från Piemonte eller en saftig Toscansk köttbit.

Det italienska köket är inte ett kök, det är en kombination av 20 olika kök från landets alla regioner – från bergiga Aosta till Liguriens kuster, det lantliga Sicilien och allt däremellan. En italiensk restaurang kan vara en osteria, en trattoria, en birreria, en pizzeria… Men på Italienskan är besattheten av världens bästa matland gränslös. Vi älskar allt från Barolo till Chianti, från Spaghetti alle Vongole till Osso Bucco och Cannoli. Vi älskar alla regionerna, vi älskar kärleken till maten, ätandet, drickandet, umgänget och atmosfären. Det familjära. På Italienskan får du allt detta. Och lite till. I vår alldeles egen röd-vit-gröna kulinariska tombola.

Välkommen in.

LA TERRAZZA

Välkommen till Terrazza, vår solgassande takbar mitt i Stockholm där livet värmer som en dag på stranden i San Remo. Doften från färsk languster på grillen. Ljudet av Prosecco som träffar glasets botten. En färdigbakad Margarita direkt från vedugnen. Känslan av tiden som står still och en eftermiddag som aldrig vill ta slut. Vi sätter gaffeln i en krispig Panzanella innan vi beställer ännu en Aperol Spritz och och ser solnedgången spegla sig rödorange i glaset. Vi fastnar med blicken mot det sprudlande uteköket och vi njuter av känslan att vara så långt borta, men ändå så hemma – i vår egen stad.

HITTA HIT

ADRESS

Hötorget 4
111 57 Stockholm

italienskan@bockholmengruppen.com